Medlemsinformation

Vi hoppas att just du vill stötta vår hembygd genom att bli medlem. Det blir du enklast genom att betala 100 kr till Plusgiro 24408-7 eller Swish 123 448 6734. Glöm inte att skriva namn på betalningen. Vi behöver även dina kontaktuppgifter. Maila till vår kassör Ulf Andersson, ulfkga@gmail.com eller ring 070-5669679.

Vill du betala direkt till någon av våra ”sexmän” går det också bra. vilka dessa är finner du här.

Hembygdsföreningen firar 100 år

2019 firade Hembygdsföreningen 100 år. Under denna tid har medlemmar i föreningen samlat ihop ett stort antal historiska föremål med lokal anknytning. Dessa finns samlade i fem olika museer på hembygdsgården. Inte mindre än 17 byggnader med sin egen historia är bevarade till eftervärlden som nu och i framtiden visar vår lokala kultur. Ett antal böcker har skrivits och olika typer av aktiviteter sker årligen på vår fina hembygdsgård. Teater, sång och musik, bild- och filmvisningar, hemvändarträffar, föreläsningar, kurser och studiecirklar mm är bara några exempel på aktiviteter.

Häftet ”Nora Tärnsjö Hembygdsförening 100 år” här ovan finns att beställa från kassören eller ordföranden. Den kostar 40 kr plus porto.

Boken om Henrik

Han prisade prisen och naturen. En självlärd naturkännare och ornitolog utan de numera vanliga hjälpmedlem som tubkikare och ljudinspelningar.

Här är ett urval av Henriks dagboksnoveller, konst och diktning. Till boken hör även en CD-skiva.

Kan beställas av kassören eller ordföranden. Pris 250 kr plus porto.